Liderul PPMT, Toro T. Tibor critică prestaţia UDMR faţă de maghiari

Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor susţine că UDMR nu are ca prioritate "problemele din Transilvania", iar vicepremierul Ungariei îndeamnă la reprezentarea ceangăilor în parlamentul României.

Adăugat: 10 Decembrie 2011
Ultima actualizare:10 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor a declarat, sâmbătă, la Târgu Mures, că diferenţa esenţială dintre PPMT şi UDMR este aceea că în timp ce partidul său caută priorităţile în Transilvania, UDMR condusă de Kelemen Hunor le caută la Bucureşti.

El a susţinut, la o conferinţă de presă, că potrivit concepţiei PPMT, ordinea este inversă, rezolvarea problemelor "acasă, în Transilvania" este prioritară, iar la Bucureşti să se meargă doar cu acele probleme care nu pot fi rezolvate pe plan local, cum ar fi problemele legislative sau cele de dezvoltare.

În opinia lui Toro T Tibor, UDMR se gândeşte tot timpul la guvernare, cum să ocupe nişte funcţii prin care poate să găsească nişte "firimituri de drepturi",  pe care să le prezinte în Transilvania ca pe o mare victorie.

Liderul PPMT a arătat că între cele două formaţiuni există multe diferenţe, dintre care una este şi aceea că partidul pe care îl conduce nu concepe sa aiba politicieni corupti, în timp ce "UDMR este mai lejer din acest punct de vedere”.

Vicepremierul ungar Semeyen Zsolt, participant la reuniunea PPMT

La reuniunea PPMT a participat şi vicepremierul ungar Semeyen Zsolt care a declarat că menirea de bază a politicienilor este aceea de a uni naţiunea maghiară prin dublă cetăţenie.

Semyen Zsolt şi-a exprimat bucuria că peste 200.000 de maghiari din România şi-au demonstrat deja apartenenţa prin dubla cetăţenie şi că acest este lucru este foarte important pentru "esenţa identitară a maghiarlor".

Acesta a precizat că Guvernul de la Budapesta nu este susţinător al partidelor mixte etnice, pentru că asta ar însemna renunţarea la interesele maghiare şi că este foarte important ca în parlamentul de la Bucureşti sa fie reprezentanţi ai maghiarilor şi ai ceangăilor, pentru că numai o politică etnică maghiară în legislativul românesc poate să lupte pentru autonomie, chezăşia existenţei maghiarilor în România.

Oficialul ungar a transmis celor prezenţi ca Guvernul ungar îi va sprijini în toate demersurile şi acţiunilor lor, transmite corespondentul RRA.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza