Liderul PNL Mureş îi atenţioneză pe Oprea şi Duşa asupra "românilor discriminaţi" din Covasna

Copreşedintele PNL Mureş, dr. Dorin Florea, care este şi primar al municipiului Târgu Mureş, îi atenţionează pe Gabriel Oprea şi Mircea Duşa asupra discriminării la care sunt supuşi românii din satul Băcel, judeţul Covasna.

Adăugat: 25 Iunie 2015
Ultima actualizare:25 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă, copreşedintele PNL Mureş, dr. Dorin Florea, care este şi primar al municipiului Târgu Mureş, le-a recomandat  premierului interimar Gabriel Oprea şi ministrului Apărării, Mircea Duşa să înceapă să deruleze tricolorul către Miercurea Ciuc dinspre satul Băcel, comuna Chichiş, judeţul Covasna.

Acesta s-a referit la intenţia premierului interimar, Gabriel Oprea, şi a ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, de a fi prezenţi mâine la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului Naţional, pentru a participa la arborarea celui mai mare drapel tricolor din judeţul Harghita pe cel mai înalt catarg din Miercurea Ciuc.

Liderul PNL a afirmat că le sugerează celor doi oficiali să se oprească mai întâi în satul Băcel pentru a vedea modul în care se practică o bătaie de joc la adresa unei comunităţi româneşti din zonă, "să vadă cum sunt românii discriminaţi" şi, în acelaşi timp, prin prezenţa lor în sat să le dea un mesaj românilor de acolo că "nu sunt străini în ţara lor".

Potrivit lui Florea, în timp ce comuna Chichiş, locuită de maghiari şi foarte puţini români, este pusă la punct ca pentru secolul XXI, satul Băcel, localitate românească, a rămas ca în epoca medievală, deoarece aici nu s-a făcut nici măcar o investiţie în apă, canal, gaz, curent electric sau drum, transmite corespondentul RRA, Raul Matiş.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza