Liderul PNL convoacă de urgenţă conducerea partidului. Află de ce

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a convocat marţi, la ora 17.00 Biroul Politic Naţional al partidului, pentru a rediscuta care este mandatul liderului partidului la negocierile din cadrul USL.

Adăugat: 18 Februarie 2014
Ultima actualizare:18 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, preşedintele PNL
trimite pe mail

Antonescu a explocat,  luni seara, la Antena 3 că a solicitat întrunirea de urgenţă a componenţei BPN, în urma declaraţiilor făcute de unii liberali referitoare la poziţionarea PNL faţă de propunerile premierului Ponta pe marginea restructurării guvernului.

Liderul PNL a mai spus la postul de televiziune citat, că doreşte o clarificare în BPN a poziţiilor exprimate de fostul premier şi lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi ale senatorului Sorin Ilieşiu, privind decizia luată de conducerea PNL în privinţa participării la guvernare.

"Cer să clarificăm lucrurile, pentru că nu poate domnul Ilieşiu şi nici chiar dl Tăriceanu să-şi bată joc de un partid care are şi prestigiul lui şi credibilitatea lui în România. (...) Eu nu am subiect propunerile dl Ilieşiu pentru că îl ascultam pe liderul de la Senat, dl Puiu Haşotti, cam ce a fost cu această propunere a dl Ilieşiu sau cu această declaraţie. Eu am însă de clarificat mâine o chestiune de mandat", a declarat Antonescu.

El a recunoscut că "este jenant" că PNL a ajuns în această situaţie.

"Este foarte jenant că suntem în această situaţie. Aceasta este singura soluţie pe care o avem ca să ne apărăm de unii dintre noi care ţin să ne facă de râsul lumii. Este păcat, acest partid nu merită acest lucru şi asta este tot", a mai spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că nu a pus nimeni problema ieşirii PNL de la guvernare şi că această idee a apărut la nivel propagandistic.

"Am discutat despre un mandat pe care l-am avut, l-am primit oficial de la Birou, printr-o decizie unanimă care a fost reconfirmat aseară printr-o discuţie informală cu cea mai mare parte a membrilor Biroului şi care trebuie făcut încă odată sau schimbat. Ceea ce fac eu este să dau prilejul domnului Tăriceanu sau altcuiva să reclame în Birou modificarea, eventual, unor decizii şi să nu se mai facă de râs pe posturi de televiziune", a afirmat liderul PNL, citat de Agerpres.

Crin Antonescu a dorit să sublinieze că deşi a primit mandatul conducerii PNL în privinţa negocierilor din USL în unanimitate,  singura sa obligaţie este ca PNL "să nu fie batjocorit".

"Eu strâng Biroul pentru a întreba încă o dată 'Domne, menţineţi mandatul respectiv, îl schimbaţi, doriţi eventual să demisionez, ceea ce ştiţi că în toate zilele noastre am fost gata să fac, facem un vot de încredere, nu ştiu, se poate face orice'. Dar singura mea preocupare şi singura mea obligaţie câtă vreme sunt preşedintele acestui partid este să încerc să apăr o ţinută şi un comportament public demn, pentru că acest partid, care nu a fost întemeiat nici de mine, nici de dl Tăriceanu, nici măcar de domnul Ilieşiu, nu poate fi batjocorit, că este mai mare, că este mai mic, că e la guvernare, că nu este la guvernare", a susţinut liderul PNL.

Preşedintele PNL a adăugat că, în situaţia în care un membru al conducerii PNL va propune demisia sa din partid şi aceasta va fi respinsă, acest lucru nu înseamnă că acel membru trebuie să plece din formaţiune.

"Ce pot eu să constat este că în spatele acestor chestiuni se încearcă altceva, ceva urât, dar nu vreau să comentez despre chestiunea aceasta, nu vreau să fac procese de intenţie nimănui, deşi este evident", a mai spus liderul PNL, luni, în intervenţia telefonică la Antena 3.

Amintim că premierul Victor Ponta, i-a propus partenerului său din  Uniune, Crin Antonescu, două soluţii pentru a rezolva situaţia guvernamentală: păstrarea structurii executivului din 2012 şi vicepremierul liberal să fie şi ministru de finanţe sau să se meargă în parlament pentru o schimbare mai amplă a guvernului, care să prevadă o funcţie nouă de vicepremier pentru Partidul Conservator şi patru miniştri cu delegaţie să primească portofolii pline. 

"Este o poziţie a partidelor componente şi a mea ca prim-ministru ca dacă mergem în parlament să nu mergem pentru un singur om, chemăm tot parlamentul şi tot guvernul pentru un singur om, ci să facem restructurare care să asigure în anul 2014 stabilitate şi responsabilitate politică, e ceea ce oamenii au nevoie", declara, luni, copreşedintele USL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza