Liderul Consiliului Naţional Secuiesc mulţumeşte Ungariei. Află de ce

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că Ungaria a anunţat că va interveni de partea CNS în procesul de la Curtea Europeană de Justiţie.

Adăugat: 7 Martie 2014
Ultima actualizare:7 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Izsak Balazs, Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc
trimite pe mail

Este vorba despre procesul prin care Consiliul Naţional Secuiesc a contestat decizia Comisiei Europene de respingere a iniţiativei cetăţeneşti referitoare la protejarea regiunilor cu particularităţi lingvistice şi culturale, precizează corespondentul RRA.

Izsak a spus că este vorba despre iniţiativa cetăţenească intitulată „Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi sustenabilitatea culturilor regionale”, iar prin gestul Ungariei o iniţiativă, chiar neînregistrată, capătă o greutate foarte mare şi semnalează faptul că s-a atins un subiect deosebit de important.

Potrivit liderului CNS, iniţiativa este un act la nivel unional care ar fi în favoarea tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, prin facilitarea politicii de coeziune în acele regiuni caracterizate printr-o cultură regională distinctă de regiunile cu care se învecinează.

Izsak Balazs s-a arătat deosebit de bucuros şi încântat de faptul că statul ungar s-a alăturat CNS în acest proces, întrucât arată că un stat membru al Uniunii Europene are interese comune cu reclamanţii într-o anumită cauză.

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, împreună cu alte şapte persoane, a depus în luna octombrie 2013 o iniţiativa cetăţenească europeană referitoare la protejarea regiunilor cu particularităţi lingvistice, care a fost respinsă de Comisia Europeană, însă prin contestaţia depusă la Curtea Europeană de Justiţie CNS se solicită înregistrarea acestui document, aminteşte corespondentul RRA.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
7 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza