Liderii sindicali susţin că au fost împiedicaţi să participe la şedinţa Parlamentului

Liderii mai multor confederaţii sindicale au fost împiedicaţi să participe la şedinţa dedicată asumării, de către Guvern, a noului Cod al Muncii, susţine Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

Adăugat: 8 Martie 2011
Ultima actualizare:9 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marţi dimineaţă, o delegaţie formată din aproximativ 30 de reprezentanţi ai marilor confederaţii sindicale, a solicitat permisiunea de a asista la momentul în care primul ministru Emil Boc şi-a asumat răspunderea pe noul Cod al Muncii, însă accesul acestora nu a fost permis în sala de plen, deşi sindicaliştii susţin că au fost îndeplinite toate procedurile legale.
Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu consideră că gestul autorităţilor este unul specific unui stat autoritar, nicidecum unuia democratic .  
"Este clar că este o manevră de a încerca să se blocheze accesul cetăţenilor, protestul acestora, şi, de fapt, pas cu pas ne îndrepătm către un sistem dictatorial, care nu are nimic de-a face cu democraţia, cu o Europă socială, care este o Europă a cetăţenilor. Actualul Guvern şi coaliţia de guvernare, pentru că este un acord politic legat de acest lucru, nu susţine prevederile constituţionale şi doresc, de fapt, dereglementarea, care se va răsfrânge în primul rând fals, cum o prezintă unii din presă, asupra sindicatelor, ci asupra salariaţilor, pentru că salariaţii vor fi cei care vor fi transformaţi în mici sclavi ai angajatorilor, fără nicio posibilitate de a răspunde" a declarat Bogdan Hossu.  
Şi vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc a criticat noul Cod al Muncii, apreciind că acesta va afecta angajaţii.  
"Este o asumare pe un Cod al Muncii, care nu face altceva decât să îngrădească dreptul la negociere, să limiteze drepturile lucrătorilor din România să promoveze din nou problema legată de evaziunea fiscală, de muncă la gri, muncă la negru şi efectiv să slăbească din toate punctele de vedere procesul de negociere şi acel proces care putea, într-adevăr, să ajute lucrătorilor nu să termine lucrătorul", a spus Ion Pisc. Â


 

Sindicatele vor organiza un miting la Bucureşti, în ziua când se va dezbate moţiunea de cenzură, pe care parlamentarii din opoziţie au depus-o marţi la Parlament.

 Autor:
Cătălin Trandafir
Editor:
Gabriel Benescu
Reporter:
Cătălin Trandafir
Adăugat:
8 Martie 2011
Ultima actualizare:
9 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza