Liderii PSD își fac strategia pentru Congresul din 10 martie

Şedinţă prelungită a Comitetului Executiv Naţional al PSD, la care se pregăteşte Congresul extraordinar din 10 martie al partidului, când Liviu Dragnea va cere votul de reconfirmare la şefia formaţiunii politice.

Adăugat: 5 Martie 2018
Ultima actualizare:5 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Au fost şi declaraţii ale unor social-democraţi înaintea acestei şedinţe, la care s-a spus că la congres ar putea fi organizate alegeri şi pentru posturile de vicepreşedinţi şi pentru cel de preşedinte executiv al PSD.

S-a vorbit, de asemenea, şi despre frământări în partid care nu ar avea o nicio motivaţie.

La începutul reuniunii, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va demisiona din toate funcţiile din PSD, dacă într-un timp rezonabil nu vor fi demarate proiectele necesare Bucureştiului.

Ea a afirmat că guvernele PSD de până acum au promis derularea unor proiecte utile capitalei, dar nu s-a întâmplat nimic.

"Credeţi că interesează pe vreun român sau pe vreun bucureştean cine sunt vicepreşedinţii de la PSD? Pe români, vă spun eu, ca şi pe dumneavoastră, ne interesează pe toţi să avem autostrăzi, să avem spitale, să avem educaţie de calitate. Viaţa oamenilor este foarte importantă şi îmi pare rău că se consumă atât de mult energie, pentru ce? Pentru o luptă pe funcţii", a spus Gabriela Firea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit înaintea acestei şedinţe şi despre varianta modificării structurii de conducere a partidului, în sensul reprezentării regionale în BPN de către opt vicepreşedinţi bărbat şi opt vicepreşedinţi femei.

Liviu Dragnea a declarat că PSD este un partid modernizat, care trebuie să lucreze în interesul ţării.

"Cei care nu înţeleg că societatea românească a evoluat, că PSD-ul a evoluat şi are o răspundere uriaşă privind viaţa socieţăţii româneşti, privind destinele fiecărui român, înseamnă că a rămas ancorat în trecut. PSD-ul nu mai acceptă în profunzimea lui discuţii, ciondăneli, intrigi mici pentru funcţii şi funcţioare", a susținut Liviu Dragnea.

Congresul extraordinar al PSD este programat în data de 10 martie, la finalul acestei saptămâni.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza