Liderii politici se declară împotriva modificărilor la Codul Fiscal

PSD, ALDE şi PNL nu susţin modificările la Codul fiscal.

Adăugat: 8 Septembrie 2016
Ultima actualizare:8 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD a criticat Guvernul că ar intenţiona să modifice Codul Fiscal şi a precizat că acesta a fost învestit pentru a administra treburile ţării, şi nu pentru a face schimbări din temelii.

Şi copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că modificările privind Codul Fiscal trebuie să fie asumate de viitorul cabinet. 

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, nu susţine nici el modificarea Codului Fiscal şi a solicitat parlamentarilor şi membrilor Cabinetului Cioloş să se abţină de la iniţiative legislative care pun în pericol predictibilitatea economică. 

"Trebuie să-l atenţionez pe primul-ministru că este nevoie să le solicite tuturor miniştrilor în această perioadă de campanie electorală până la sfârşitul mandatului să se abţină să mai iniţieze orice fel de proiect care să aibă ca obiect modificarea Codului Fiscal. Este nevoie de responsabilitate, raţiune, echilibru, este nevoie de prudenţă, pentru că opinia publică nu trebuie să fie manipulată sub nicio formă, chiar dacă ştirile sunt pe surse", a spus Eugen Nicolăescu. 

Deputaţii PNL i-au solicitat ministrului finanţelor, Anca Dragu, să explice problemele pe care le are România din punct de vedere al respectării deficitului bugetar şi situaţia exactă în domeniul fiscalităţii pe 19 septembrie în Parlament, la "Ora Guvernului".

La rândul său, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că nu are în vedere majorări de taxe şi impozite în acest an.

Singurele măsuri care sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale şi în favoarea activităţii economice.

Aceste declaraţii sunt o reacţie la unele informaţii apărute în presă privind un proiect prin care contribuţiile angajaţilor la fondurile de asigurări sociale şi de sănătate ar urma să crească.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza