Liderii politici maghiari vor candidat comun la primăria Târgu Mureş

Acordul de principiu pentru susţinerea unui primar comun la Târgu Mureş, din rândul minorităţii maghiare, semnat doar de două dintre cele trei părţi.

Adăugat: 5 Decembrie 2011
Ultima actualizare:5 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UDMR şi Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) au ajuns la un acord de principiu cu privire la susţinerea în comun a medicului Levente Vass drept candidat pentru postul de primar al Târgu Mureşului la alegerile locale de anul viitor din România.

La acest acord au ajuns deocamdată doar două organizaţii politice maghiare.

Partidul Civic Maghiar, condus de Jenö Szász,care este cea de-a treia formaţiune politică maghiară, nu susţine, cel puţin deocamdată,  ca Levente Vass  să fie candidatul comun, la primăria municipiului Târgu Mureş- a relatat cotidianul "Krónika".

Între UDMR şi CNMT nu există deocamdată un acord scris; acest lucru se va înfăptui anul viitor.

Tibor T. Toró, preşedintele interimar al CNMT, a precizat că pentru a se ajunge la un acord scris este nevoie de continuarea consultărilor.

Toró a dat glas speranţei că şi Partidul Civic Maghiar (PCM) se va alătura coaliţiei judeţului Mureş care se conturează în prezent. UDMR şi CNMT intenţionează să desemneze un candidat comun şi pentru postul de preşedinte al CJ Mureş.

La Târgu Mureş - care are de 12 ani primar român - populaţia română este în număr mai mare decât cea maghiară, de aceea organizaţiile maghiare sunt de acord cu faptul că un candidat maghiar poate avea succes la alegeri doar dacă între ele există solidaritate, potrivit MTI, citat de Rador.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza