Liderii mondiali, îngrijoraţi de "încălzirea globală". Apel pentru reducerea poluării

150 de şefi de stat şi de guvern au participat, ieri, la Paris, la deschiderea summitului mondial pe probleme climatice, o reuniune considerată a "ultimei şanse".

Adăugat: 1 Decembrie 2015
Ultima actualizare:1 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Statele membre ONU ar trebui să ajungă la un acord privind reducerea poluării, astfel încât rata actuală a încălzirii globale să scadă.

Ţările cu economii emergente se tem, însă, că măsurile de reducere a emisiilor de noxe.

Preşedintele François Hollande, ministrul francez de externe Laurent Fabius, care este şi preşedintele reuniunii pentru climat de la Paris i-au întâmpinat la sediul acesteia de la Burges pe cei aproape 150 de şefi de stat şi de guvern care au luat cuvântul, rând pe rând, expunând situaţia în materie de mediu şi protecţie a climatului în ţările respective. Preşedintele François Hollande a vorbit fără menajamente, informează corespondentul RRA la Paris.

"Pentru a rezolva criza climatică, vă spun deschis că bunele sentimente, declaraţiile de intenţie care nu sunt urmate de fapte, nu vor fi de ajuns. Suntem în pragul unei rupturi, conferinţa de la Paris trebuie să fie punctul de plecare al unei schimbări profunde. Nu mai putem considera natura ca pe un rezervor de resurse inepuizabil destinat doar să ne satisfacă dorinţele", a spus François Hollande.

Prezent la conferinţă, secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon a insistat şi el: "Nu vă puteţi permite să fiţi nehotărâţi, să adoptaţi numai jumătăţi de măsură".

Preşedintele american, Barack Obama a recunoscut la rândul său rolul jucat de SUA în emisiile de gaze cu efect de seră, adăugând că ţara sa îşi va asuma responsabilitatea pentru a rezolva problema încălzirii climatice.

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a cărui ţară este cea mai poluantă din lume, a spus că este vorba despre o misiune pentru ansamblul umanităţii.Autor:
Tudor Ţepeneag
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza