Liderii coaliţiei iau în calcul suspendarea preşedintelui

Coaliţia de guvernare ar putea lua, luni, o decizie în privinţa suspendării şefului statului, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Adăugat: 6 Iulie 2018
Ultima actualizare:6 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea
trimite pe mail

Liderii coaliţiei sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele amână să ia o hotărâre în privinţa revocării din funcţie a şefei DNA.

Liviu Dragnea susţine că şeful statului nu este interesat de respectarea Constituţiei şi a legilor ţării şi că este preocupat doar de propriul interes.

"Eu am discutat cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, pentru că dacă doar stăm şi ne plângem că nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să mai ameninţe un judecător de la Curtea Constituţională, o fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători de la Înalta Curte. Nu poate să spună nimeni că nu e adevărat - şi dacă noi doar stăm şi constatăm, atunci nu ne exercităm un atribut important al acestui for, care este forul suprem din România. Şi domnul Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios, în zilele astea, şi luni să luăm o decizie - da sau nu", a spus Liviu Dragnea. 

Din opoziţie, deputatul USR, Stelian Ion, consideră că o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis este riscantă pentru cei din coaliţia de guvernare, întrucât, la referendumul care ar urma, şeful statului va fi sprijinit de populaţie. 

"Cred că e o cacealma, nu cred că vor avea acest curaj, pentru că cetăţenii oneşti din această ţară îl vor sprijini la un eventual referendum, care va fi inevitabil, dacă se va ajunge la o astfel de acţiune. Deci este foarte riscant pentru PSD şi nu cred că vor face acest pas", a susţinut Stelian Ion.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza