Liderii coaliției decid luni soarta legilor justiției

Coaliţia urmează să stabilească dacă se va trece la promovarea legilor justiției direct în Parlament, în locul procedurii guvernamentale actuale mai lente.

Adăugat: 15 Octombrie 2017
Ultima actualizare:15 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liderii coaliției: Călin Popescu Tăriceanu (stânga) și Liviu Dragnea
trimite pe mail

Liderii Coaliţiei guvernamentale se vor întâlni,  luni, pentru a decide ce parcurs legislativ vor avea mai multe proiecte de lege aflate pe agenda executivului, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Unul dintre acestea este cel care va modifica legile justiţiei, iar Coaliţia ar urma să stabilească dacă se va trece la promovarea lor direct în Parlament, în locul procedurii guvernamentale actuale mai lente.

Între timp ministrul justiţiei a venit, vineri, cu o nouă propunere pentru Inspecţia Judiciară.

Instituţia ar urma să treacă în subordinea unui consiliu de management strategic, format şi coordonat de ministrului justiţiei.

Din acest consiliu mai fac parte procurorul general al României, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintele Instanţei Supreme, a precizat Tudorel Toader.

"La şase luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Inspecţia Judiciară se organizează ca entitate, autoritate distinctă autonomă. Sigur că vor fi multe dezbateri: cine numeşte, cine controlează, cine îi face regulamentul", a spus Tudorel Toader.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza