Liderii coaliției caută soluții în criza generată de revocarea lui Vlad Voiculescu

Liderii coaliţiei de guvernare caută soluţii după blocajul cauzat de revocarea ministrului sănătăţii Vlad Voiculescu.

Adăugat: 20 Aprilie 2021
Ultima actualizare:20 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Foto: Arhivă/ Agerpres
trimite pe mail

După o pauză de 30 de minute, liderii coaliţiei de guvernare au reluat şedinţa care a început la Parlament în jurul orei 16:00.

Ei caută soluţii după blocajul cauzat de revocarea ministrului sănătăţii Vlad Voiculescu. USR-PLUS aşteaptă clarificări privind funcţionarea coaliţiei şi adoptarea unui program privind reformele asumate prin programul de guvernare, după cum declara înainte de începerea şedinţei liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Ionuţ Moşteanu: Principiul foarte clar pe care-l discutăm şi vrem să-l agreăm astăzi este că trebuie să fim parteneri loiali şi corecţi şi să acţionăm colegial în această poveste. Important este să revenim la masă şi să reaşezăm această coaliţie, să punem pe masă nişte lucruri. Aşteptăm să se termine ziua de astăzi, să vedem cum mergem împreună şi unul din lucrurile pe care trebuie să le decidem împreună este cum şi când evaluăm îndeplinirea programului de guvernare şi obiectivele de acolo, pe timp, pe paşi, pe obiective.

Protocolul de funcționare a coaliției ar putea fi completat

Protocolul de funcţionare a coaliţiei ar putea fi completat, între altele, cu un calendar al reformelor şi cu garanţii că premierul nu va mai remania miniştri fără acordul partenerilor din coaliţie.

Propunerile USR PLUS sunt agreate şi de PNL fără însă a afecta atribuţiile premierului, după cum declara preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Evident, suntem de acord cu orice dialog, cu orice evaluare, cu orice chestiune până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuţiile, competenţele constituţionale. Nu putem să schimbăm Constituţia. În ultimă instanţă, cel care decide dacă un ministru poate sau nu poate continua, sigur după o confruntare a argumentelor în cadrul coaliţiei sau în discuţiile cu partidul care susţine un ministru, decizia în ultimă instanţă aparţine premierului şi la decizie participă şi preşedintele României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza