Lideri PSD discută despre o eventuală înlocuire a premierului Tudose

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se întâlnește cu mai milți lideri social democrați, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Adăugat: 15 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea și Mihai Tudose
trimite pe mail

Mai mulţi lideri social-democraţi discută la această oră în biroul preşedintelui, Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor.

Printre aceştia se află ministrul apărării, Mihai Fifor, fostul ministru al justiţiei, Florin Iordache, vicepreşedintele Gabriel Vlase şi secretarul general al partidului, Marian Neaşcu.

Întrevederea are loc înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va începe la ora 16:00 şi, potrivit surselor noastre, se discută despre o eventuală înlocuire a premierului Mihai Tudose, dacă acesta nu renunţă la conflictul pe care îl are cu ministrul de interne, Carmen Dan, transmite redactorul RRA, Alexandra Cristea.

Aşadar, social-democraţii au decis ca nu mai pot aştepta pâna la CEx-ul de la Iaşi de la sfârsitul lunii pentru a rezolva disputele din partid.

Unul dintre liderii PSD care a considerat că nu se poate aştepta până la Comitetul Executiv programat la sfârşitul lunii, la Iaşi, şi care a solicitat convocarea unei reuniuni de urgenţă este vicepreşedintele social-democrat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a scris pe o reţea de socializare că atât premierul Mihai Tudose, cât şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, au greşit.

Gabriela Firea le-a cerut celor doi politicieni să găsească o cale de colaborare şi să îşi asume cât mai urgent eventual în scris principiile acestei colaborări.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, pledează pentru o soluţie de înţelepciune şi maturitate pentru a putea funcţiona mai departe acest guvern.

El a notat că în şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv trebuie să se decidă cine pleacă, premierul Mihai Tudose sau ministrul de interne Carmen.

Dintre opiniile exprimate în spaţiul public de lideri ai PSD, reţinem şi poziţia tranşantă pe care au avut-o deputatul Cătălin Rădulescu şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care au cerut retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose.

De cealaltă parte, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că o eventuală retragere a sprijinului politici pentru actualul guvern ar reprezenta un act de sinucidere politică.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza