Lideri ai opoziţiei au participat la protestele din Piaţa Victoriei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban,cel al USR, Dan Barna şi fostul premier Dacian Cioloş au fost prezenți la manifestațiile din Piața Victoriei.

Adăugat: 11 Decembrie 2017
Ultima actualizare:11 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Protestatarilor din Piaţa Victoriei li s-au alăturat aseară şi liderii opoziţiei.

Au fost printre manifestanţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, al USR, Dan Barna şi fostul premier Dacian Cioloş.

Anterior cei trei au avut o întâlnire la care au participat şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii civice.

Mesajul pe care cei trei lideri au vrut să-l dea după această întâlnire a fost unul de unitate a opoziţiei parlamentare şi neparlamentare, într-un moment - spun ei - în care coaliţia la putere a declanşat un atac fără precedent, nu numai asupra justiţiei, ci chiar asupra fundamentelor statelor de drept.

Dacian Cioloş, Dan Barna şi Ludovic Orban au ieşit împreună în faţa presei, înainte de a pleca tot împreună la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

România este într-un punct crtitic, consideră liderul PNL, care spune că opoziţia nu mai trebuie să stea departe de oamenii din stradă.

"Suntem dispuşi să apelăm la toate formele de protest legale, constituţionale, pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica orice lovitură dată împotriva independenţei justiţiei, împotriva domniei legii, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", a spus Ludovic Orban.

Un mesaj de unitate a venit şi de la liderul USR Dan Barna, care a avertizat şi el asupra pericolului reprezentat de modificările făcute în parlament la legile justiţiei.

Şi fostul premier Dacian Cioloş spune că România merge pe o cale greşită.

"Nu cred că această coaliţie la putere a fost votată şi are legitimitatea ca să distrugă justiţia, ca să distrugă credibilitatea României în exterior. Cum să ai bunăstare atunci când nu doar justiţia nu poate să lucreze independent, dar mai crezi în stabilitate şi în mediul economic?", a susținut Dacian Cioloş.

Tot ieri, Dacian Ciloş a anunţat că va lansa în perioada următoare un partid care se va desprinde din Platforma România 100.

Fostul premier spune că această formaţiune va participa la următoaree alegeri, indiferent când vor avea loc.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza