Liberalizarea preţurilor la gaze pentru România, amânată

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat, la Bruxelles, că amânărea liberalizării pieţei gazelor pentru consumatorii casnici rămâne valabilă.

Adăugat: 12 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Răzvan Nicolescu, ministru delegat pentru Energie
trimite pe mail

Nicolescu a explicat că România are aprobarea Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional pentru acest lucru.

Ministrul român s-a întâlnit la Bruxelles cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniune Energetică şi cu comisarul pentru energie şi schimbări climatice.

Ministrul energiei, Răzvan Nicolescu, a insistat la Bruxelles pe faptul că România susţine crearea Uniunii Energetice.

De altfel, comisarul pentru energie şi schimbări climatice, Miguel Arias Cańete, va vizita ţara noastră în curând, a precizat  ministrul român.

Comisarul a promis că sprijină propunerea României, de definire a consumatorului vulnerabil la nivel european, în contextul creării Uniunii Energetice Europene.

În privinţa amânării liberalizării preţului la gaze, cerută de către România în urmă cu câteva luni şi aprobată şi de Comisia Europeană, ministrul Răzvan Nicolescu a spus că nu a fost discutat acest subiect.

"...pe subiectul amânării liberalizării la populaţie considerăm discuţiile închise, iar în continuare, sigur, ne cunoaştem foarte bine drepturile, ca stat membru al Uniunii Europene, ne propunem să fim din ce în ce mai activi, la Bruxelles, în a ne prezenta punctele de vedere, şi suntem printre ţările care sprijină foarte mult ideea creării unei politici energetice comune", a spus el. 

Ministrul român a mai declarat, că au fost discutate şi proiecte de infrastructură energetică la nivelul Uniunii Europene, atât de neceare, în contextul conflictului din Ucraina şi al crizei gazelor, informează corespondentul RRA.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza