Liberalii votează împotriva Guvernului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declară că PNL va vota împotriva Guvernului.

Adăugat: 3 Martie 2014
Ultima actualizare:3 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, preşedintele PNL
trimite pe mail

Liberalii vor vota împotriva noului Guvern în Parlament, a declarat luni preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu.

''Conduita normală este să participăm la vot şi să votăm împotrivă'', a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că nu va ataca la CCR noul Guvern.

Constituţia "nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze"

Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze din funcţia de premier odată cu reconfigurarea Guvernului, iar teoria preşedintelui Traian Băsescu în această privinţă nu se susţine, a declarat luni preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Cred că niciun fel de interpretare a Constituţiei nu interzice completarea cu schimbarea componenţei politice a Guvernului printr-un vot în Parlament. Din punctul meu de vedere, în niciun fel interpretată, Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze. Am afirmat ceea ce menţin că ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta să predea mandatul şi să încerce formarea unui alt cabinet, dar asta nu înseamnă că este constrâns de Constituţie",  a spus Antonescu la Palatul Parlamentului.

Acesta a adăugat că nu crede că teoria preşedintelui Traian Băsescu sau încercarea sa de interpretare a Constituţiei cu privire la mandatul prim-ministrului se susţine în vreun fel.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, anterior, că premierul trebuie redesemnat, pentru că aducerea UDMR la Putere ''practic înseamnă un nou guvern'' şi un nou program de guvernare.
 
Guvernul "trebuie să vină cu un nou program de guvernare"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este de părere că noul executiv trebuie să vină cu un alt program de guvernare în Parlament.

Liderul liberalilor a fost întrebat, luni, de jurnalişti, dacă programul de guvernare că ar trebui adus la zi şi votat din nou.

"Asta nu este problema mea. Cred că da. Nu se mai poate vorbi despre USL într-un program de guvernare sau al unei coaliţii în care PNL nu există şi atâta vreme cât USL nu mai există", a declarat Antonescu, luni, la Palatul Parlamentului.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza