Liberalii vor vota împotriva majorării TVA

PNL nu va vota ordonanţa de majorare a TVA şi va aduce amendamente la legea ANI, care urmează că fie dezbătută în Senat, forul decisiv, pe 24 august.

Adăugat: 17 August 2010
Ultima actualizare:18 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PNL, Relu Fenechiu, a declarat, luni, la finalul întâlnirii PNL-PSD-PC cã senatorii din opoziţie vor vota împotriva majorãrii TVA cu 5% şi a modificãrii legii finanţelor publice locale.


 
El a mai spus că  grupurile parlamentare ale PNL, PSD şi PC vor aduce amendamente legii ANI, astfel încât aceasta sã devinã    "constituţionalã".


 
'Am decis ca la Senat PNL şi PSD sã voteze împotriva OUG 63 şi OUG 58, referitoare la majorarea TVA-ului la 24% şi respectiv la modificarea legii finanţelor publice locale.

 

 

Relu Fenechiu a mai  declarat că au fost discutate şi modalităţile prin care  să atragă cât mai multe grupuri parlamentare din Senat , care să susţină amandamentele propuse, astfel încât legea ANI să fie constituţională.

 
 
 
"Sper ca la Senat mai multe grupuri parlamentare vor dori sã susţinã amendamentele prin care legea va fi constituţionalã", a declarat Fenechiu.
 
 
 
 
"PNL a votat în Camera Deputaţilor actuală formã a legii ANI pentru a da un semnal". 

 
 
 
Deputatul liberal a explicat de ce PNL a votat, în Camera Deputaţilor, forma actualã a legii ANI.
"Dorim ca aceastã lege sã fie constituţionalã pentru ca acest control al averilor sã fie operabil.  Depunem eforturi pentru a explica senatorilor care ar fi efectele respingerii legii ANI."
 
 
 
 
 Ministrul justiţiei,  incearcă să convingă senatorii să voteze legea ANI
 
 
 
 
De cealaltă parte , ministrul Justiţiei, Cãtãlin Predoiu, a declarat, luni, dupã adoptarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate, cã depune '"eforturi" pentru a explica senatorilor care sunt efectele unei eventuale respingeri a proiectului.
 
 

 
"Depunem eforturi intense pentru a explica membrilor Senatului care sunt mizele acestui proiect de Lege, care sunt finalitãţile şi care sunt efectele în cazul respingerii acestui proiect de lege."
 
 
 
Cătălin Predoiu s-a declarat optimist  în ceea ce priveşte dezbaterea din Senat. El a subliniat că   legea ANI nu este un simplu act normativ, ci unul care va permite, pe termen lung "conturarea unei identitãţi'.
 

 
Noua lege a ANI a fost adoptatã luni cu 204 voturi favorabile, douã împotrivã şi douã abţineri.
 
 

 
PSD  a  decis să nu fie prezent la votarea legii ANI.
 


Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 August 2010
Ultima actualizare:
18 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza