Liberalii vor solicita autorizație pentru mitingul împotriva lui Ponta

PNL susține că va solicita autorizație la primărie pentru mitingul de protest împotriva premierului Victor Ponta. Premierul face apel la opoziție să dea dovadă de responsabilitate.

Adăugat: 8 Iunie 2015
Ultima actualizare:8 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreședinte PNL
trimite pe mail

Copreşedintele PNL Vasile Blaga spune că liberalii vor solicita autorizaţie de la Primăria Generală a Capitalei pentru mintingurile de protest antiPonta pe care formatiunea le-a anuntat pentru perioada următoare.

El spune că PNL nu a încălcat  legea nici în campaniile electorale şi nu o va face nici acum.

Declaraţia sa vine ca răspuins la avertismentul dat de ministrul Justitiei, social democratul Robert Cazanciuc  care a atras atenția  liderilor PNL  că ''organizarea de manifestari politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau guvern poate atrage răspunderea penală''.  

Declaraţiile celor doi vin în contextul in care liberalii au cerut, din nou, astăzi, demisia premierului Victor Ponta ca soluţie la situaţie generată de acuzaţiile de corupţie la adresa premierului şi au anunţat că, vineri, când va avea loc votul asupra moţiunii de cenzură,vor organiza un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului şi acţiuni de protest în  localităţile importante din ţară.

Premierul Victor Ponta a făcut un apel la liderii din opoziţie să dea dovadă de responsabilitate şi să renunţe la încurajarea protestelor împotriva actualului guvern.

"Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că-l mai au domnul Blaga şi doamna Gorghiu să înţeleagă că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general al României, cu sesizare penală, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de Articolul 397, Alineat 2, din Codul Penal. Şi procurorul general, conform procedurii, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează şi vedem dacă le mai place atunci să facă politică din justiţie", a spus premierul.


 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza