Liberalii susţin că noul executiv trebuie să depolitizeze actul guvernamental

Liberalii doresc depolitizarea actului guvernamental pe toate palierele sale, a declarat, copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

Adăugat: 6 Decembrie 2015
Ultima actualizare:6 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreşedintele PNL
trimite pe mail

Vasile Blaga a susţinut, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că Guvernul Cioloş trebuie să numească la nivelul administraţiei centrale - secretari de stat şi prefecţi - şi la conducerea serviciilor descentralizate, oameni fără culoare politică.

El a precizat că liberalii doresc depolitizarea actului guvernamental, pe toate palierele sale.

"Secretarii de stat, majoritatea, câţiva au fost schimbaţi, prefecţi, care sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, şi /.../ sunt la PSD. Deci, nu suntem absurzi, să spunem pleacă ai noştri, vin ai noştri; nici n-am cerut lucrul acesta, dar oameni apolitici, mai ales la nivel de secretari de stat, de prefecţi, şi aşa mai departe, considerăm că sunt absolut utili actualului Guvern, că n-o să aplice un prefect pesedist politica unui guvern de tehnocraţi", a spus liderul PNL.

Vasile Blaga a mai precizat că PNL va vota bugetul de stat pe 2016 dacă vor creşte fondurile pentru investiţii, iar alocările către administraţiile locale se vor face transparent.

Decalogul PNL

De asemenea, liderul Vasile Blaga, a subliniat că PNL a introdus zece criterii de integritate pentru orice persoană care doreşte să candideze la vreo funcţie pentru alegerile din 2016, de la cea de consilier local şi judeţean, până la cea de primar, preşedinte de consiliu judeţean sau parlamentar.

Toţi membrii PNL care vor să candidaze vor trebui să arate, între altele, că nu au probleme cu legea şi nu au incompatibilităţi şi conflicte de interese, a precizat Blaga.

El a mai spus că, după Consiliul Naţional, din 11 decembrie, vor fi luate măsuri pentru a urgenta fuziunea dintre organizaţiile PNL şi PDL din teritoriu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza