Liberalii susţin că MAE trebuie să ceară explicaţii Budapestei

PNL susţine că ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, trebuie să ceară public explicaţii omologului său ungar, cu privire la gardul pe care Budapesta intenţionează să îl ridice la graniţa cu România.

Adăugat: 15 Septembrie 2015
Ultima actualizare:15 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că decizia părţii ungare este una periculoasă şi nejustificată.

"PNL consideră că ministrul Bogdan Aurescu ar trebui să ceară explicaţii urgente la Budapesta. Este evident că nu există niciun fel de pericol şi niciun fel de motiv pentru a impune acel control asupra graniţei cu România din partea Ungariei. Este o decizie mai mult decât hazardată, este o decizie care, luând-o prin comparaţie cu cea a închiderii graniţei dintre Serbia şi Ungaria, este total împotriva oricăror practici sau soluţii avansate de UE. Considerăm că în acest moment autorităţile române trebuie să ceară în mod public explicaţii celor maghiare", a afirmat Stroe.

Ministerul român de Externe a comunicat părţii ungare că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european.

AICI Comunicatul MAEAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza