Liberalii se pregătesc de alegeri interne

Liberalii din toată ţara se reunesc, sâmbătă, la Bucureşti pentru a-şi alege noua conducere.

Adăugat: 12 Iunie 2017
Ultima actualizare:12 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii candidează Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.

Până atunci, europarlamentarul Cristian Buşoi a afirmat că şi-ar dori o dezbatere directă despre viitorul PNL cu contracandidatul său Ludovic Orban.

Buşoi spune că este nevoie de o dezbatere cu fair play nu doar pentr a fi prezentate programele, ci pentru a se da un semnal de alarmă electoratului de dreapta.

Competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al PNL a intrat în linie dreaptă.

Cei trei candidaţi - Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă - au avut la dispoziţie o lună pentru a se întâlni cu organizaţiile judeţene şi a-şi convinge colegii să le acorde încrederea, iar sâmbătă, cinci mii de delegaţi din toată ţara vor alege noua conducere a partidului.

Ludovic Orban s-a înscris în cursă cu moţiunea "PNL, partidul viitorului" şi cu obiectivul ca acesta să devină cea mai mare forţa politică din România. 

"Câştigarea alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamenatre şi formarea guvernului de către Partidul Naţional Liberal şi cred că Partidul Naţional Liberal este singura forţă politică ce poate reprezenta o garanţie a democraţiei în întreaga societate românească", a afirmat Ludovic Orban. 

România dreaptă, echilibrată şi puternică este moţiunea cu care Cristian Buşoi se prezintă în competiţie şi propune ca PNL să recâştige încrederea tienrilor şi electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis. 

"Trebuie să facem o schimbare. În primul rând, o schimbare de mesaj, măsuri cu care să ne identificăm. Ca membru PNL, am dovedit întotdeauna seriozitate, ataşament, decizie şi o motivare foarte clară de a face o bună imagine în toate poziţiile pe care le-am ocupat, cu sprijinul sau în numele PNL", a spus Cristian Buşoi. 

Viorel Cataramă îşi susţine candidatura la şefia PNL cu moţiunea intitulată "#Restart" şi cu propunerea ca statul să nu mai acorde os erie de ajutopare sociale sau facilităţi. 

"Anulăm, fără niciun fel de discuţie, toate ajutoarele sociale pentru persoanele apte de muncă. Privatizăm învăţământul superior, care nu-i obligatoriu în România, privatizăm spitalele. Anulăm orice ajutor de stat către multinaţionale. Trebuie să aducem in prim plan oamenii de afaceri. Trebuie să-i promovăm în administraţia centrală şi locală a ţării", a susţinut el. 

În competiţia pentru conducerea PNL nu se regăseşte nici unul dintre liderii recenţi.

În timp ce Alina Gorghiu şi Raluca Turcan au anunţat clar că nu vor candida, Cătălin Predoiu a revenit asupra intenţiei iniţiale şi s-a retras din cursă.

Lipseşte, de asemenea, dintre competitori şi Ilie Bolojan, fost secretar general al partidului şi unul dintre cei mai curtaţi liberali pentru a candida la preşedintia PNL.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza