Liberalii se pregătesc de alegeri interne

Perioada de depunere a moţiunilor s-a încheiat. Din competiţie s-a retras Cătălin Predoiu, iar actualul preşedinte interimar, Raluca Turcan, a decis să nu candideze.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:17 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Raluca Turcan consideră că viitorul preşedinte ar trebui să păstreze unitatea partidului. 

"Cred că miza alegerilor interne din Partidul Naţional Liberal o reprezintă unitatea, atragerea tuturor oamenilor de valoare care îşi pun spereanţele în PNL. Voi susţine acel candidat la preşedinţia partidului care asigură şi o echipă cu dorinţă de implicare în decizia naţională a partidului", a declarat ea.  

Ludovic Orban şi-a depus moţiunea susţinut de 27 de lideri de filiale.

Printre cei prezenţi s-au numărat Mircea Hava, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă şi Cătălin Moroşanu.

Moţiunea sa, intitulată "PNL, partidul viitorului", prevede dezvoltarea sectorului privat şi PNL, un partid puternic, care să câştige toate alegerile. 

"Am alături de mine o echipă de oameni de caracter, puternici, oameni care au reuşit în competiţiile electorale, care fac cinste Partidului Naţional Liberal. Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc ţara, sunt un liberal convins, ca să spun aşa, până în măduva oaselor. Proiectul nostru este acela de a construi un partid care să aibă forţa să câştige toate alegerile de acum încolo", a afirmat Orban. 

Contracandidatul său, Cristian Buşoi, a anunţat că primul semnatar al moţiunii sale este Crin Antonescu.

Lucia Varga, Dan Motreanu şi Leon Dănăilă se numără de asemenea printre cei care au fost prezenţi la lansarea moţiunii de candidatură intitulată "România dreaptă, echilibrată şi puternică".

Buşoi propune ca PNL să recâştige încrederea tinerilor independenţi economic de stat, pe care să-i determine să-şi construiască un viitor aici, în ţară. 

"Trebuie să facem o schimbare, în primul rând, de mesaj. PNL este împotriva populismului PSD şi trebuie să vină cu măsuri cu care să ne identificăm. PNL trebuie să redevină parterul mediului de afaceri românesc. Ca membru PNL, am dovedit întotdeauna seriozitate, decizie şi o motivare foarte clară de a face o bună imagine în toate poziţiile pe care le-am ocupat cu sprijinul sau în numele PNL", a declarat Buşoi. 

Cel de-al treilea candidat la şefia PNL este Viorel Cataramă.

El intră în competiţia pentru şefia PNL cu moţiunea intitulată "Restart", care propune o serie de măsuri de reorganizare a statului şi a societăţii.

El şi-a anunţat candidatura alături de câţiva colaboratori, precizând că susţinătorii săi lucrează şi nu este necesară prezenţa lor pentru "o poză de grup". 

"În ultima perioadă, partidul nostru s-a comportat oarecum la fel ca Partidul Social Democrat. Nu este nici o deosebire clară nici ideologică, nici de organizare, între aceste două partide. Susţinerea mea se bazează pe cei care cred în ideile mele, care sunt în linia a doua, muncesc, sunt tăcuţi, dar sunt foarte mulţi. Acţiunea politică a Partidului Naţional Liberal va fi fără echivoc în sprijinul schimbării radicale a României şi în momentul în care acest lucru se va întâmpla, tot electoratul de centru-dreapta va veni către noi", a declarat Cataramă. 

Congresul PNL va avea loc peste pe 17 iunie.

5.000 de delegaţi vor alege noua conducere a partidului, mai informează reporterul RRA.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza