Liberalii nu susțin pensiile speciale pentru aleşii locali

Liberalii nu susțin pensiile speciale pentru aleșii locali și cer ca salariile în administraţie să fie ajustate în baza unei evaluări pe criterii de performanţă.

Adăugat: 20 Decembrie 2015
Ultima actualizare:20 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal nu susţine acordarea de pensii speciale aleşilor locali, a declarat astăzi copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

Iniţiativa este mâine pe ordinea de zi a Senatului.

Potrivit proiectului, ar urma să beneficieze de aceste indemnizaţii atât actualii cât şi foştii primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene, în funcţie de perioada de mandat efectiv.

"Nu susţinem aceste pensii. Am spus, însă, că PNL şi eu credem că este nevoie ca salariile în administraţie să fie ajustate în baza unei evaluări pe criterii de performanţă. A promis Guvernul că va face acest lucru şi aştept să văd această evaluare şi, în acelaşi timp, aştept să văd legea salarizării în domeniul bugetar pusă în dezbatere publică, pentru că este nevoie să discutm unitar despre tot ce înseamnă administraţie, domeniu bugetar şi salarizarea în acest domeniu", a spus Alina Gorghiu.

În schimb, PSD susţine legea privind pensiile speciale ale aleşilor locali.

Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a spus zilele trecute că a discutat cu liderii social-democraţi şi au ajuns împreună la concluzia că vor vota acest proiect, pentru că primarii nu au salarii mari, însă au foarte multe responsabilităţi.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza