Liberalii nu participă la dezbaterile despre modificarea Constituţiei

Reprezentanţii PNL nu vor participa la dezbaterile despre modificarea Constituţiei în cadrul actualei formule parlamentare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu.

Adăugat: 2 Iunie 2011
Ultima actualizare:2 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Crin Antonescu a spus că o discuţie pe acest subiect poate avea loc doar în viitorul Legislativ, atunci când va exista un climat de dialog politic între toate forţele reprezentative.


"PNL are propriile sale opţiuni şi propriile sale proiecte pe care le va pune în discuţie atunci când va fi cazul şi în formele care sunt fireşti pentru modificarea Constituţiei. PNL nu acceptă să participe la o aşa-zisă discuţie, dezbatere şi acţiune, în vederea modificării Constituţiei pe picior, când şi cum are chef domnul Băsescu", a afirmat Antonescu.
    

El a adăugat că o modificare de Constituţiei se pregăteşte pe îndelete şi se face ca să dureze, iar legile fundamentale ale statelor, de la cea americană şi până la cele mari europene, nu se schimbă în fiecare an, "cu fiecare preşedinte, cu fiecare Guvern".


"Noi respingem diversiunea lui Traian Băsescu, încercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru că sunt întrebări şi probleme presante la care nu are răspuns şi nu are soluţii, probleme care ţin de situaţia economică, de situaţia socială, de criza instituţiilor româneşti, de criza statului român, de situaţia internaţională a statului român. Noi arătăm foarte clar că, din punctul nostru de vedere, discuţia pentru modificarea Constituţiei nu poate fi făcută decât în viitorul Parlament şi atunci când va exista un climat propice dialogului politic între toate forţele reprezentative", a completat preşedintele PNL.  

    
Antonescu a adăugat că PNL este de acord cu scăderea numărului de parlamentari, iar dacă există o urgenţă în această privinţă poate fi modificată legea electorală pentru a se ajunge la 300 de aleşi.


"Nu e nevoie de modificarea Constituţiei pentru a face Parlament cu 300 de parlamentari. Suntem de acord cu faptul că o reducere a numărului de parlamentari se face fără a ştirbi caracterul democratic al instituţiei parlamentare", a concluzionat Antonescu.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza