Liberalii îşi votează statutul şi conducerea

Conducerea PNL va fi aleasă pe listă, odată cu votarea preşedintelui PNL, propunere susţinută de preşedintele liberal Crin Antonescu şi respinsă de gruparea Chiliman-Tăriceanu.

Adăugat: 22 Februarie 2013
Ultima actualizare:22 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liberalii se întrunesc vineri şi sâmbătă în congres, pentru a-şi alege noua conducere şi pentru a adopta o serie de modificări la statutul partidului.  

Congresul va vota  propunerile de modificare a statutului PNL care sunt susţinute de preşedintele partidului, Crin Antonescu.

Acesta doreşte o extindere a Biroului Politic Central care să includă pe aleşii locali, miniştrii şi liderii grupurilor parlamentare.

Tot acest Birou va include şi 31 de vicepreşedinţi, secretarul general, prim-vicepreşedintele şi preşedintele partidului, care vor fi aleşi mâine, în a doua zi a congresului.

Modalitatea de alegere a acestora este pe listă odată cu votarea preşedintelui PNL.

Pentru o funcţie de conducere va putea să candideze şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care este membru PNL de doar trei zile, dar care a primit o derogare de vechime tocmai pentru a putea să candideze.

Este posibil ca el să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte, care va fi reînfiinţată la acest congres.

Tensiuni înaintea Congresului

Modificările la statutul PNL au fost criticate de grupul din jurul senatorului Călin Popescu Tăriceanu şi al primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, care consideră că astfel Crin Antonescu va concentra în propriile mâini toată puterea din partid.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a partidului, că va lua partea la Congresul PNL, însă este "îngrijorat" şi "decepţionat" de atitudinea din partid şi de "somnolenţa democratică", potrivit Mediafax.

Chiliman: Nu particip la Congres
    
Primarul PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, joi, că este foarte dezamăgit de noul Statut adoptat de Delegaţia Permanentă şi că, în consecinţă, nu va participa la Congres, dar nici nu va face parte din vreun organism în care, eventual, potrivit acestei reglementări, ar avea dreptul.
    
Chiliman susţine că amendamentele sale privind alegerea membrilor BPC uninominal şi desfăşurarea de alegeri interne şi desemnarea candidatului pentru Preşedinţie prin votul tuturor mebrilor au fost respinse.
    
"Propunerea de statut centralizează foarte mult deciziile. E un statut mai rău decât cel actual. Consider că în acest moment practic partidul e subordonat intereselor unei singure penrsoane", a spus Chiliman.
    
Primarul liberal al Sectorului 1 s-a declarat foarte dezamăgit de statutul aprobat.

"Am decis din acest motiv să nu particip la lucrările Congresului. E primul Congres la care nu particip de când s-a reînfiinţat PNL", a spus Chiliman, arătând că decizia sa este personală.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza