Liberalii îşi stabilesc strategia post-alegeri

Conducerea noului PNL se va întâlni cu grupurile parlamentare ale PNL-PDL pentru a stabili priorităţile legislative în actuala sesiune, între care se află respingerea legii amnistiei şi modificarea legilor electorale.

Adăugat: 18 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL: Vasile Blaga, stânga şi Klaus Iohannis
trimite pe mail

Potrivit  copreşedintelui noului PNL, Vasile Blaga, la şedinţă va participa şi liderul PNL, preşedintele ales, Klaus Iohannis.

"Am convocat împreună cu dl copreşedinte, încă, dl Klaus Iohannis şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL, la care sunt invitaţi toţi copreşedinţii din ţară pentru mâine, la ora 13,00, urmând ca la ora 14,00 să avem întâlnirea cu grupurile parlamentare, care să insiste pentru punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia şi să-l 'cadă' şi să începem şi discuţiile pentru întreaga legislaţie electorală", a declarat ieri, Vasile Blaga.

De altfel, ieri, liderul PNL, Klaus Iohannis, a solicitat- în prima sa conferinţă după aflarea rezultatului la alegerile prezidenţiale- Parlamentului ca marţi să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să respingă acest act normativ.

"Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate", a declarat Iohannis.

De asemenea, acesta a mai afirmat că fuziunea între PNL şi PDL este finalizată.

"Fuziunea între PNL şi PDL a fost decisă de la sfârşitul lui iulie în congres comun, a fost înregistrată săptămâna trecută, este finalizată în integralitatea ei şi nu mai există cale de întoarcere", a spus Iohannis.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
18 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza