Liberalii îşi aleg structurile de conducere

Liberalii se reunesc astăzi în Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, în cadrul căruia vor fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri ai Biroului Executiv.

Adăugat: 18 Iunie 2017
Ultima actualizare:18 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 13.00 Partidul Naţional Liberal îşi alege astăzi conducerea, în a doua zi a lucrărilor Consiliului Naţional de Coordonare de la Romexpo, din capitală.

Sunt 148 de candidaţi înscrişi pentru cele 38 de poziţii din Biroul Executiv al PNL. Sunt în competiţie şi candidaţi din echipa lui Ludovic Orban, dar şi din cea a lui Cristian Buşoi.

Doar pentru funcţia de secretar general al PNL este un singur candidat, propus de preşedintele Ludovic Orban - acesta este deputatul de Bistriţa, Robert Sighiartău.

Liderul liberal Ludovic Orban spunea că este un adept al competiţiei în partid, al dreptului fiecărui membru de a candida şi de a fi ales, dar i-a îndemnat pe delegaţii la Consiliul Naţional să îi aleagă pe cei care au susţinut moţiunea sa.

"Evident că nu pot să determin pe nimeni împotriva voinţei sale să voteze această echipă, fiecare votează secret, aşa cum îi dictează propria conştiinţă, dar înţelegeţi că îmi va fi mult mai uşor în atingerea obiectivelor pe care mi le-am asumat în faţa Congresului dacă voi avea alături de mine oamenii pe care îi susţin pentru funcţiile din Biroul Executiv şi oamenii care m-au susţinut pe mine pentru a ajunge preşedinte al PNL", a spus Orban.  

A început procedura de vot pentru secretarul general şi pentru cei patru prim-vicepreşedinţi pe domenii de competenţă, respectiv strategii politice, comunicare, relaţii internaţionale, mediu de afaceri şi societatea civilă. Sunt nouă competitori pentru aceste funcţii.

Vor urma apoi alegeri pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinţi, opt pe domenii de specialitate şi opt pe regiuni de dezvoltare, dar şi pentru cei 16 membri ai Biroului Executiv, precizează redacoturl RRA.

La Congresul PNL de ieri a fost ales noul preşedinte al formaţiunii, în persoana lui Ludovic Orban.

Acesta a obţinut de aproape patru ori mai multe voturi decât contracandidatul său, Cristian Buşoi.

Astfel, Orban a primit 3518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi, doar 952.

Ludovic Orban spunea, ieri, în discursul său că, dacă va câştiga şefia PNL, va fi exigent atât cu el, cât şi cu membrii partidului pentru ca PNL să-şi atingă obiectivul, acela de a deveni cea mai puternică forţă politică din România.

Ludovic Orban mai spunea că îşi doreşte ca PNL să ajungă la guvernare nu prin negocieri de culise, ci prin votul cetăţenilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
18 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza