Liberalii iau în calcul sesizarea CCR în privinţa nominalizării lui Ilie Sârbu la ASF

Deputatul PNL, Andreea Paul, a declarat că liberalii iau în calcul contestarea la Curtea Constituţională a numirii de către parlament a lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi şi a Gabrielei Boca la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Adăugat: 17 Septembrie 2015
Ultima actualizare:17 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PNL
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă, Andreea Paul a subliniat că liberalii consideră costisitoare şi inutilă politizarea unor instituţii-cheie ale statului român.

"PNL s-a opus nominalizării domnului Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare şi inutilă pentru România politizarea până la strangulare a unor instituţii cheie ale statului român, cum este cazul Curţii de Conturi, dar şi a Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru că ambele voturi s-au dat ieri şi PNL s-a opus. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituţională şi, în prezent, juriştii analizează oportunitatea şi posibilitatea de succes a unui astfel de demers", a declarat ea.

Andreea Paul a amintit că PNL a mai făcut astfel de demersuri care au avut succes, nominalizându-i în acest sens pe Victor Ciorbea şi Marian Sârbu.

Aceasta a mai declarat că PNL va depune o moţiune de cenzură în momentul în care va reuşi să strângă în jurul său o majoritate parlamentară, care ar presupune un parteneriat cu UNPR, dar şi cooptarea unor parlamentari din alte partide

Senatorul PSD Ilie Sârbu a fost votat, miercuri, de plenul reunit al celor două Camere, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, cu 290 de voturi "pentru" şi 108 "împotrivă", acesta urmând să demisioneze din Parlament ca urmare a preluării acestei funcţii.

Iniţiativă legislativă care vizează înfiinţarea Consiliului Naţional pentru Competitivitate

Andreea Paul a mai anunţat azi, că PNL a depus la parlament o iniţiativă legislativă care vizează înfiinţarea Consiliului Naţional pentru Competitivitate.

Aceasta a precizat că proiectul de lege este semnat de reprezentanţi din toate partidele politice.

Potrivit documentului legislativ, consiliul nou înfiinţat urmează să aibă atribuţii privind monitorizarea şi analizarea politicilor generale cu impact asupra competitivităţii, precum şi în formularea de recomandări asupra acestora.

Consiliul Naţional pentru Competitivitate funcţionează ca persoană juridică, apolitică, independentă, autonomă şi în subordinea parlamentului, a mai precizat deputatul AndreeaPaul.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza