Liberalii cer punerea pe ordinea de zi a moţiunii de cenzură

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, susţine că moţiunea de cenzură ar trebui dezbătută în această săptămână, cel târziu până vineri.

Adăugat: 19 Mai 2014
Ultima actualizare:19 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cristina Pocora, purtător de cuvânt al Guvernului
trimite pe mail

Parlamentarii PNL au cerut Birourilor Permanente Reunite să convoace luni, sau cel târziu marţi dimineaţă, plenurile reunite pentru a citi textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, susţine că moţiunea de cenzură ar trebui dezbătută cel târziu până vineri.

"Parlamentul nu este în vacanţă, nu există niciun text legal care să spună că pe perioada campaniilor electorale România se blochează, Parlamentul nu mai lucrează, parlamentarii fac campanie, Guvernul se blochează şi el, toţi membrii săi sunt în campanie fie în teritoriu, fie la televizor. De aceea, parlamentarii PNL sunt convocaţi astăzi (n.r. luni), de altfel la ora 15,00 avem şi o şedinţă a grupurilor reunite. Suntem pregătiţi să citim astăzi în plenul reunit moţiunea de cenzură sau mâine dimineaţă şi să o dezbatem în această săptămână, până vineri cel târziu", a precizat purtătorul de cuvânt al PNL la o conferinţă de presă.

Preşedinţii Camerelor "încalcă prevederile Constituţiei"

Ea susţine că prin nerespectarea termenelor de prezentare, dezbatere şi vot a moţiunii de cenzură, preşedinţii celor două camere ale parlamentului încalcă prevederile Constituţiei.

"Întotdeauna, faţă de data înregistrării, data citirii moţiunii este undeva de la o zi până la trei, cinci - în situaţia în care a fost weekend-ul - şi dezbaterea este cam într-o săptămână. Practic, nu au mai existat situaţii în care Constituţia şi regulamentul şedinţelor comune să fie încălcate. Asta demonstrează că PSD-ului îi e teamă să vină în faţa Parlamentului şi să discute cinstit despre guvernare, despre problemele cetăţenilor", a mai spus aceasta.

Liberalii au depus pe 13 mai moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii".

Potrivit textului moţiunii, actualul Executiv condus de Victor Ponta duce România în orizontul "întunecat şi corupt" din perioada 2001-2004, dar şi în perioada de dinainte de 1989, când partidul unic acaparase întreaga ţară.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului nu au putut decide marţea trecută programul dezbaterii moţiunii de cenzură din lipsă de cvorum.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza