Lia Olguţa Vasilescu, trimisă în judecată

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni, printre care luare de mită şi spălare de bani.

Adăugat: 19 Iulie 2016
Ultima actualizare:19 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova
trimite pe mail

Dosarul de corupţie al primarului Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Anchetatorii o acuză pe doamna Vasilescu de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni), fapte ce ar fi fost comise în timpul campaniei electorale din 2012.

Procurorii susţin că în timpul campaniei electorale pentru alegerea primarului Craiovei din 2012, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidata Olguţa Vasilescu să-i sponsorizeze campania, prin realizarea de materiale electorale sau organizarea unor spectacole de susţinere.

Edilul Craiovei este acuzat, de asemenea, că, în urmă cu doi ani, le-a solicitat unor oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria să efectueze sponsorizări pentru reabilitarea faţadelor unor clădiri din oraş, iar sumele pretinse s-au ridicat la peste 500.000 de euro.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza