Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene

"În cazul în care România nu va adera la acest pact european de stabilitate bugetară, riscă să rămână izolată politic şi economic".

Adăugat: 20 Decembrie 2011
Ultima actualizare:20 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a anunţat că  oficialităţile europene vor da publicităţii, marţi,  prima variantă de text a acordului internaţional privind Uniunea Economică întărită.

Prezent la întâlnirea cu senatorii din Comisia pentru Afaceri Europene , ministrul de resort a solicitat sprijinul Parlamentului pentru  ratificarea cu rapiditate a acestui act comunitar.

Pe de alta parte, Leonard Orban a declarat că,  în cazul în care România nu va adera la acest pact, riscă să rămână izolată politic şi economic.

Bulgaria a anunţat că  nu va participa la salvarea euro şi nu va contribui la constituirea unui fond special în cadrul FMI,  a declarat vicepremierul şi ministrul de Finanţe Simeon Diankov.

În 2007, Sofia şi-a achitat toate datoriile către FMI şi nu intenţionează acum să-şi asume noi angajamente,  a spus ministrul, citat de corespondentul Radio România Acualităţi,  Petio Petkov.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza