Leon Dănăilă: Trebuie create condiţii pentru medici

La 83 de ani, medicul Leon Dănăilă candidează din partea PNL pentru un mandat de senator în Bucureşti.

Adăugat: 27 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Leon Dănăilă
trimite pe mail

La 83 de ani, medicul Leon Dănăilă candidează din partea PNL pentru un mandat de senator în Bucureşti.

El spunea că trebuie create condiţii pentru ca medicii să profeseze şi în localităţile cele mai îndepărtate.

"Este foarte bine justificată această construcţie de spitale, fiindcă bolnavii apelează la spitale. O greşeală care s-a făcut în trecut este desfiinţarea spitalelor, în special din mediul rural, dar ce a propus PNL-ul foarte bun în afară de construcţia acestor spitale pentru a atrage personal medical în cadrul mediului rural, construirea de locuinţe şi dispensare pentru medici", a spus Leon Dănăilă.

Alexandru Băişanu candidează pe listele ALDE Suceava pentru un mandat de deputat.

În cazul în care va reuşi să-l câştige, el va iniţia un proiect în sprijinul angajaţilor din administraţia locală.

"Îmi propun ca în Parlamentul României să vin cu o lege de creştere a salariilor tuturor celor care lucrează în administraţiile locale, pentru că nu e corect ca un om care are 30 de ani vechime să aibă doar 1.300 de lei salariu, ştiind foarte bine că muncesc, având o presiune a cifrelor, a datelor exacte, a contractelor de licitaţii. E foarte greu să ai puterea să faci lucrurile corect, fără a fi tentat să faci greşeli",a spus el.

 

Ecaterina Andronescu îşi doreşte un nou mandat de senator PSD.

La un eveniment de campanie ea a susţinut că numai prin accesarea de fonduri europene, şcoala românească se poate moderniza cu adevărat.

"Cred că în legislaţie trebuie să îndreptăm lucrurile care sunt absolut necesar de îndreptat. Trebuie să redăm rolul profesorului şi locul lui în societate. Prin lege profesorul trebuie să fie respectat. Profesorul trebuie să fie o autoritate care exercită un rol fantastic pentru societate, şi lucrul acesta trebuie să-l prindem foarte clar în legislaţie. Noi aceste lucruri le-am prins în program şi vrem să le facem", a declarat Ecaterina Andronescu.

Candidatul PMP la Camera Deputaţilor- Bucureşti, Valeriu Steriu, crede în şansele partidului de a obţine un rezultat bun în 11 decembrie.

"Avem astăzi toate ingredientele necesare pentru a avea succes în alegeri. Iar aceste ingrediente sunt cei mai buni candidaţi, cele mai unite organizaţii şi cele mai puternice, avem cea mai realistă ofertă electorală şi cu siguranţă avem cea mai puternică locomotivă electorală: preşedintele Traian Băsescu", a de spus Steriu.

Deputatul UDMR, Attila Korodi, îşi doreşte să ajungă din nou în Parlament şi să acţioneze pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ.

Attila Korodi candidează în judeţul Harghita.

"Vrem să aducem în şcoală o educaţie care a început să lipsească din cultural generală, este vorba de dansul şi muzica populară, de tradiţia populară. Sunt nişte abilităţi de mişcare, de înţelegere a fenomenului local prin muzica şi dansul popular pe care poţi să le înveţi. Credem că este vorba de o abilitate la care trebuie să aibă acces toţi copiii, indiferent de naţionalitate", a spus el.

Claudiu Pasăre, preşedintele Partidului România Unită, filiala Caraş Severin, crede că mesajele electorale pot fi promovate cel mai bine prin discuţiile directe cu cetăţenii.

"Am făcut până acum, vă asigur, aproape 13.000 km în Caraş Severin împreună cu colegul meu locul întâi de la Senat, cu Mihai Dorel Jurchescu, şi vă spun că am realizat totuşi că cel mai bun mod de a ne face campanie electorală într-adevăr este cel de a merge şi a sta de vorbă cu omul. Ne împărţim judeţul pe zone, să ştim foarte clar care unde suntem, să încercăm să închidem la un moment dat cerculeţul şi să ştim foarte bine că am fost şi ne-am întâlnit cu alegătorii şi bineînţeles, să le prezentăm programul politic", a declarat Pasăre

 


Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza