Legislaţia românească, mai dură decât prevederile ACTA

Prevederile ACTA nu aduc nimic nou faţă de legislaţia deja existentă în România, care este mai dură decât Tratatul ACTA.

Adăugat: 24 Februarie 2012
Ultima actualizare:24 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful Direcţiei Expertize-Constatări din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, Răzvan Câşmoiu, a declarat pentru RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI că temerile legate de ACTA sunt nefondate. 

El a precizat că legislaţia românească este mai dură decât prevederile ACTA.

"Legislaţia naţională este mai bine structurată şi mai completă, din acest punct de vedere, decât prevederile ACTA. În România, nicio prevedere din ACTA nu aduce ceva nou faţă de legislaţia deja existentă, care este ceva mai dură decât Tratatul ACTA", a spus Câşmoiu.

ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente şi piese auto la pirateria pe Internet.

Contestatarii ACTA spun că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi, precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.

Guvernul a amânat o decizie privind ACTA

Guvernul a luat decizia amânării unei decizii privind ACTA  deoarece mai multe state europene contestă acordul comercial de combatere a contrafacerii şi au blocat ratificarea lui până la clarificarea situaţiei.

Uniunea Social-Liberală a salutat decizia Executivului, afirmând că această hotărâre reprezintă un rezultat al acţiunilor protestatarilor şi ale opoziţiei deopotrivă.

Amintim că europarlamentarii PSD i-au cerut premierului Mihai-Răzvan Ungureanu, într-o scrisoare deschisă, să retragă susţinerea României pentru Acordul comercial de combatere a contrafacerii, ACTA.

În Europa, ACTA a început să piardă susţinerea ţărilor care au semnat deja tratatul, la Tokyo, la sfârşitul lui ianuarie.

Germania şi Letonia au suspendat, vineri, procesul de ratificare.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza