Legislaţia privind achiziţiile publice "trece de la control la prevenţia fraudelor"

Într-o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului, ministrul Eugen Teodorovici a declarat că noua strategie pentru achiziţii trece de la control la prevenţia fraudelor.

Adăugat: 29 Octombrie 2015
Ultima actualizare:29 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, minisitrul Finanţelor
trimite pe mail

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, afirmă că noua legislaţie privind achiziţiile publice reformează sistemul, însă profesionalizarea factorului uman va fi un element esenţial.

Într-o dezbatere organizată astăzi la Palatul Parlamentului, demnitarul a precizat că noua strategie pentru achiziţii trece de la control la prevenţia fraudelor.  

"Fără o abordare schimbată din partea factorului uman putem să avem legi perfecte, putem să avem sisteme simple, unice în Europa, dar fără acest lucru, lucrurile nu pot înainta. Aici va fi un mesaj foarte clar dat şi către colegii mei de la Curtea de Conturi, de la Autoritatea de Audit pentru că dânşii vor prelua o parte din atribuţii, structură care din punctul meu de vedere poate să-şi asume sau să-şi alege, în fine, drept, efectele bune ale schimbării sistemului, sau poate fi pe lista de structuri vinovate de ce se întâmplă azi în România", a spus Eugen Teodorovici.

Potrivit reporterului RRA Bogdan Isopescu, ministrul de Finanţe a mai arătat că una dintre noutăţile viitoarei legi este înlocuirea criteriului de achiziţie în funcţie de preţul cel mai scăzut cu principiul avantajului economic.

Propunerea legislativă privind achiziţiile publice va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Parlamentului.

Guvernul speră ca de la 1 ianuarie 2016 să fie aplicabilă, urmând ca ghidurile privind achiziţiile să fie publicate în prima jumătate a anului viitor.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza