Legile privind reducerea CAS şi amnistia fiscală, adoptate de deputaţi

Reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, dar şi amnistia fiscală pentru pensionari, mame şi bugetarii care au primit sume nejustificate în urma unor calcule greşite au fost adoptate de deputaţi.

Adăugat: 9 Septembrie 2014
Ultima actualizare:9 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii au votat cu  majoritate de voturi legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator în forma trimisă iniţial spre promulgare.

Ministrul de Finanţe Ioana Petrescu a dat asigurări că există resurse compensatorii pentru aplicarea măsurii.

Legea a fost susţinută şi de parlamentarii opoziţiei.

Fostul ministru de Finanţe, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, a atras atenţia că Executivul vine prea târziu cu această soluţie pe care o foloseşte cu scop electoral.

În cursul dimineţii, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale la angajator şi a adoptat astfel pe articole documentul în forma iniţială trimisă spre promulgare.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat şi amnistia fiscală pentru  pensionarii, mamele şi bugetarii care au primit sume nejutificate pe baza unor calcule greşite, proiecte legislative considerate de opoziţie menite a culege voturi pentru actuala putere.

S-a anunţat totodată şi respingerea moţiunii simple a PNL şi PDL pe tema Justiţiei.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza