Legile justiției: Procurorul este la același nivel cu avocatul în sala de judecată

Comisia parlamentară specială a votat un amendament la Legile justiției, potrivit căruia în sala de judecată, procurorul este la același nivel cu avocatul.

Adăugat: 5 Decembrie 2017
Ultima actualizare:5 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia parlamentară specială condusă de fostul ministru Florin Iordache a reluat de o oră discuţiile asupra celei de-a doua propuneri legislative de modificare a actelor normative din justiţie.

Este a opta zi de dezbateri accelerate pe această temă controversată.

Lucrările Comisiei speciale privind legile justiției au reînceput marți dimineață și se discută modificările la legea privind organizarea judiciară.

S-a votat în unanimitate un amendament propus de UDMR care prevede că, în sala de judecată, procurorul este la același nivel cu avocatul.

Președintele Comisiei, social democratul Florin Iordache, spunea că, astăzi, comisia va lucra pe durata întregii zile, cu o scurtă pauză la pranz.

În ședința de ieri, parlamentarii au respins un amendament care prevede desființarea instanțelor militare.

Este de așteptat ca dezbateri aprinse să aibă loc în momentul în care se va ajunge la articolul 88 din Legea 304, care vizează înființarea unei direcții pentru investigarea infracțiunilor săvârșite de magistrați, idee cu care opoziția nu este de acord.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza