Legea salarizării unitare intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, speră ca dezbaterile în Camera Deputaţilor să se desfăşoare rapid, pentru ca prevederile legii să fie aplicate de la 1 iulie.

Adăugat: 29 Mai 2017
Ultima actualizare:29 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul Legii salarizării bugetarilor intră astăzi în dezbaterea comisiilor de specialitate de la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Termenul limită pentru finalizarea raportului este 6 iunie, după care documentul ar urma să fie adoptat de plen.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, speră ca dezbaterile în camera decizională să se desfăşoare rapid, pentru ca prevederile legii să fie aplicate de la 1 iulie.

"S-au făcut aproape toate corecturile pe lege la Senat. Sigur că suntem deschişi în continuare la dezbatere, dar aţi văzut că în trei zile, legea se poate dezbate fără niciun fel de probleme în Comisie, cu fiecare articol discutat, luat în parte", a spus Lia Olguţa Vasilescu.  

Susţinut de PSD, ALDE şi UDMR, proiectul salarizării este criticat în continuare de parlamentarii opoziţiei, în opinia cărora nu sunt prevăzute clar impactul bugetar şi sursa de finanţare pentru creşterile salariale.

În plus, liderul PNL, Raluca Turcan, a vorbit despre o lipsă de asumare de către ministrul finanţelor.  

"Legea salarizării unitare PSD este susţinută în momentul de faţă de doi oameni, ministrul muncii şi Liviu Dragnea. Ceilalţi oameni care, probabil, au porniri responsabile de guvernare, au o mare deficienţă să iasă în spaţiul public şi să îşi asume nişte cheltuieli pe care România nu le poate duce în momentul de faţă", a susţinut Raluca Turcan.

Audieri la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Tot în această săptămână, şi comisia parlamentară privind alegerile prezidenţiale din 2009 continuă seria audierilor.

Mircea Geoană revine în faţa Comisiei pentru a oferi mai multe informaţii.

Vor mai fi invitaţi Vasile Blaga, Ana Maria Pătru, Neculai Onţanu, Anghel Iordănescu, Marcel Opriş, dar şi alţi politicieni sau diplomaţi implicaţi în procesul electoral din 2009.

 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza