Legea salarizării bugetarilor, pe lista de priorități a Guvernului

Ministrul Rovana Plumb susține că noua viziune a Guvernului este aceea de a avea echitate în motivarea personalului din sistemul bugetar.

Adăugat: 6 Iulie 2015
Ultima actualizare:6 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, afirmă că una dintre priorităţile Guvernului în perioada următoare o reprezintă Legea salarizării sectorului bugetar.

Ea spune că săptămâna viitoare executivul va începe, în acest sens, consultări cu partenerii sociali.

"Salarizarea la nivelul celor trei puteri în stat - executivă, legislativă şi judecătorească - trebuie să fie pe acelaşi nivel. Noua viziune pe care o avem în ceea ce priveşte salarizarea, care în momentuil de faţă se face haotic, este de a avea o echitate în sistemul bugetar în ceea ce priveşte motivarea personalului şi într-adevăr viziunea cu care venim poate fi considerată un factor de combatare a corupţiei", a spus Rovana Plumb.

Ministrul Rovana Plumb a mai adăugat că premierul Victor Ponta a primit un mesaj de unitate şi sprijin din partea coaliţiei aflate la putere.

Declarațiile AUDIO ale ministrului Rovana Plumb, în prima pagină a site-ului, playerul audio.

După cum informează redactorul RRA, Cătălin Purcaru, la şedinţa conducerii PSD a participat şi premierul interimar, Gabriel Oprea, care a reafirmat susţinerea UNPR pentru continuarea actului de guvernare.

La începutul anului, ministrul Muncii anunța constituirea unui grup de lucru care să înceapă discuţiile şi dialogul pentru revizuirea legii privind salarizarea în sistemul bugetar.  
 
Potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, două treimi dintre cei aproximativ 1,200 de milioane de bugetari din România au salarii situate sub 1.250 de lei pe lună.


Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza