"Legea privind soluţionarea conflictelor de muncă, finalizată la 15 iunie"

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat că până la data de 15 iunie vor fi finalizate noi proiecte de reglementări desprinse din Legea dialogului social, care se referă şi la soluţionarea conflictelor de muncă.

Adăugat: 28 Mai 2012
Ultima actualizare:28 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social s-a reunit, luni, la Palatul Victoria, iar premierul Ponta le-a propus reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor să discute modalitatea în care pot fi puse în practică măsurile dezbătute de liderii USL cu partenerii sociali, înainte ca Uniunea să vină la guvernare.

Partenerii sociali au solicitat modificarea legislaţiei specifice, iar după întâlnire ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a precizat că până la data de 15 iunie vor fi finalizate cele patru legi care se desprind din "Legea Dialogului Social".

"Până în data de 15 iunie vom avea finalizate, sperăm foarte, foarte bine şi pentru patronate şi pentru sindicate, cele patru legi, dacă le putem spune aşa, care se desprind din Legea Dialogului Social. Şi aici mă refer la Legea privind funcţionarea Consiliului Economic şi Social, Legea privind organizarea şi funcţionarea sindicatelor şi patronatelor, Legea privind conflictele de muncă, soluţionarea conflictelor de muncă şi Legea privind încheierea contractelor colective de muncă", a declarat Liviu Pop.

În ceea ce priveşte legea zilierilor şi modificările la Codul Muncii, datele nu sunt fixate în momentul de faţă, a menţionat ministrul.

Potrivit acestuia, referitor la Inspecţia Muncii, Guvernul are deja soluţii pe care premierul Ponta le va anunţa "cât se poate de repede", Executivul dorind
"depolitizarea acestei instituţii pentru a veni în sprijinul cerinţelor părţii sindicale".

Cele trei părţi au discutat şi despre majorarea salariului minim pe economie, însă nu a fost vehiculat un nivel.

"Nu s-a stabilit niciun salariu minim şi, până la urmă, e o negociere acest salariu minim pe economie şi nici despre contribuţii nu s-a discutat", a adăugat Pop.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
28 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza