Legea privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, neconstituţională

Legea de modificare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice a fost declarată astăzi neconstituţională.

Adăugat: 13 Februarie 2018
Ultima actualizare:13 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Actul normativ a fost contestat la Curtea Constituţională la sfârşitul anului trecut de un gup de deputaţi liberali, care au reclamat numeroase încălcări ale tehnicii legislative în procesul de elaborare şi adoptare a proiectului de lege, precum şi instituirea unui regim juridic extraordinar, care conferă guvernului atribuţii ce depăşesc cadrul constituţional, informează reporterul Mădălina Verman.

Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a explicat că decizia a avut ca argument principal constatarea că s-a încălcat principiul constituţional al bicameralismului.

"Legea a plecat de la iniţiator cu vreo trei excepţii de la aplicarea ordonanţei de urgenţă. Într-o Cameră s-a mai adăugat 30 şi în altă cCameră s-a triplat numărul, fără ca să fie trecute toate acestea prin ambele camere. Pe de altă parte, legea modificatoare cuprinde un text neconstituţional potrivit căruia guvernul, la rândul lui, poate să adauge câte alte întreprinderi vrea ca să le excepteze de la prevederile legii corporative", a spus Valer Dorneanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza