Legea privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor, adoptată

Prin Legea privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje se urmărește încurajarea populaţiei să colecteze selectiv deșeurile.

Adăugat: 21 Octombrie 2015
Ultima actualizare:21 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, cu majoritate de voturi, proiectul de lege privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje.

Prin acest act normativ se urmăreşte încurajarea populaţiei să colecteze selectiv,  valorificarea deşeurilor prin reciclare, dezvoltarea de tehnologii curate  şi protejarea mediului.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016 şi prin adoptarea ei, România evită eventuale sancţiuni din partea Comisiei Europene.

Amenzi pentru cei care nu colectează selectiv

Legea stabileşte că toate persoanele fizice şi juridice, precum şi instituţiile publice, au obligaţia să depună deşeurile provenite din ambalaje în containere speciale sau să le predea operatorilor de salubrizare autorizaţi.

Containerele speciale vor fi inscripţionate cu albastru pentru deşeurile de hârtie sau carton, galben pentru plastic şi metal, verde pentru sticlă colorată şi roşu pentru deşeuri periculoase.

Pentru nerespectarea prevederilor legii se aplică amenzi cuprinse între 400 şi 800 de lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 la 20.000 de lei pentru operatorii economici.tire în curs de actualizare.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
21 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza