Legea privind comercializarea produselor româneşti se va aplica "în anumite condiţii"

Ministrul Agriculturii a fost invitatul emisiunii "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi.

Adăugat: 8 Octombrie 2015
Ultima actualizare:8 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Fotografie de Alexandru Dolea
trimite pe mail

În România legea care va obliga hipermarketurile să comercializeze preponderent produse româneşti, votată marţi de Senat, se va putea aplica doar în anumiote condiţii, susţine ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

El a explicat că, pentru început, fermierii vor fi nevoiţi să se organizeze mai bine, foarte probabil în cooperative, care să le poată permite comercializarea în comun a mărfurilor.

Din punct de vedere al cantităţii, însă, nu este o problemă nici în prezent, întrucât ţara noastră produce mai mult decât consumă, a mai spus Daniel Constantin astăzi la Radio România Actualităţi la emisiunea "Probleme la Zi".

AUDIO Emisiunea "Probleme la zi"


Vă reamintim că în urmă cu două zile, senatorii au adoptat un proiect de lege prin care comerciaţii vor fi obligaţi să vândă preponderent produse româneşti.

În acest caz, însă, Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit documentului, carnea, legumele şi fructele se vor achiziţiona direct de la producător, în proporţie de cel puţin 51 la sută, cu excepţia lunilor de iarnă, când din decembrie până în februarie, cele din import pot reprezenta maximum 70 la sută din ofertă.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza