Legea pensiilor "trebuie să beneficieze de toată atenţia Parlamentului"

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a răspuns preşedintelui Traian Băsescu la solicitarea privid urgentarea adoptării Legii pensiilor, precizând că un act normativ de o asemenea importanţă trebuie să beneficieze de toată atenţia Parlamentului.

Adăugat: 15 Octombrie 2010
Ultima actualizare:15 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mircea Geoană consideră că "un act normativ de o asemenea importanţă şi cu un impact social şi economic major, ce afectează în mod direct mai bine de cinci milioane de români, trebuie să beneficieze de toată atenţia Legislativului, în calitatea sa de organ reprezentantiv suprem al poporului român", se arată în scrisoarea trimisă de preşedintele Senatului.
 

 

 

Mircea Geoană a afirmat că  împărtaşeşte opinia şefului statului, pe baza careia a şi fost formulată cererea de reexaminare a Legii.
 

 

 

Preşedintele Senatului a precizat că  proiectul "a intrat deja în procedura parlamentară accelerată, fiind distribuită, marţi, 12 octombrie, de către Biroul Permanent al Senatului, către comisii, pentru avizare şi raport."
 

 

 

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, vineri, o scrisoare senatorului Mircea Geoană, în care solicită adoptarea cât mai rapidă a Legii pensiilor.
 

 

 

În textul acesteia, şeful statului a menţionat că de adoptarea legii depinde respectarea angajamentelor faţă de FMI şi adoptatea bugetului pe 2011.
 

 

 

Senatorii au discutat, miercuri, mai mul de o oră şi jumătate, solicitarea PDL ca reexaminarea Legii pensiilor, cerută de preşedintele Traian Băsescu, să se facă în regim de urgenţă, intervenţiile repetate prelungindu-se până la expirarea programului de lucru.
 

 

 

De la momentul în care este prezentat în Biroul Permanent, Senatul are la dispoziţie 45 de zile pentru a adopta actul normativ, în caz contrar fiind adoptat tacit şi transmis Camerei Deputaţilor în forma în care a sosit la Senat.Autor:
Cristina Ghioca
Editor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
15 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza