Legea offshore, examinată din nou de Parlament

Legea offshore este examinată din nou, de Parlament, după ce partenerii din coaliţia aflată la guvernare au ajuns, la un acord, săptămâna trecută.

Adăugat: 22 Octombrie 2018
Ultima actualizare:22 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La începutul lunii august, preşedintele Klaus Johannis a refuzat să promulge legea şi a retrimis-o spre reexaminare, la Parlament.

Miza legii este reprezentată, în special, de profitul pe care îl va obţine statul român din exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră.

Deputaţii încep săptămâna cu o dezbatere privind legea offshore şi soluţiile pentru valorificarea gazelor din Marea Neagră.

Iniţiativa aparţine parlamentarilor USR, care au solicitat prezenţa ministrului energiei, Anton Anton, în plen, la "Ora Guvernului".

Tema offshore se va afla şi pe agenda comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, unde urmează să fie stabilită forma în care legea va ajunge în plen.

Discuţiile au fost blocate o perioadă, după ce social-democraţii au introdus mai multe amendamente care au nemulţumit atât opoziţia, cât şi partenerii din ALDE.

În cele din urmă partidele din coaliţia guvernamentală au ajuns la un consens în privinţa modificărilor. 50% din producţia de gaze din Marea Neagră se tranzacţionează pe Bursa din România, iar investiţia celor care operează se deduce maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar.

Un alt ministru care va oferi explicaţii în Parlament este cel alApelor şi Pădurilor.

Ioan Deneş este criticat de liberali printr-o moţiune simplă, ce va fi dezbătută mâine şi votată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza