Legea graţierii şi Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, priorităţile legislativului

Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile din 2009 va stabili săptămâna viitoare calendarul primelor audieri.

Adăugat: 15 Mai 2017
Ultima actualizare:15 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Parlament, două iniţiative legislative vor capta atenţia în această săptămână: la Camera Deputaţilor începe să funcţioneze comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, iar la Senat, Comisia juridică rediscută proiectul Legii graţierii.

Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile din 2009 va stabili săptămâna viitoare calendarul primelor audieri.

Potrivit obiectivelor adoptate de Plenul renit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, membrii comisiei vor analiza între altele posibila implicare a unor persoane şi instituţii care nu sunt autorizate prin lege în organizarea şi desfăşurarea scrutinului prezidenţial sau în deciziile politice din cadrul procesului electoral.

Proiectul de lege privind graţierea se va afla din nou pe masa de lucru a senatorilor jurişti, după de parlamentarii puterii au stabilit săptămâna trecută să voteze documentul legislativ în forma guvernului.

Senatul urmează să dezbată la nivelul comisiilor de specialitate şi iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, cum stabileşte acum Legea Fundamentală.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza