Legea educaţiei, în discuţia coaliţiei

Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei, dacă discuţiile pe acest proiect nu se vor debloca la Senat.

Adăugat: 4 Octombrie 2010
Ultima actualizare:4 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea educaţiei va fi discutată, luni , în şedinţa coaliţiei de guvernare.


Discuţiile au loc cu numai o zi înainte de protestele anunţate în Capitală de sindicaliştii din învăţământ, care au precizat că indiferent de rezultatul discuţiilor, nu vor renunţa la acţiunile lor. Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei, pentru ca reforma în acest domeniu să meargă până la căpăt. 


"Dacă, într-un termen absolut rezonabil, nu se va debloca de la Senat  Legea educaţiei naţionale, nu am nicio reţinere ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe proiectul Legii educaţiei naţionale, pornind de la forma adoptată de către Camera Deputaţilor", a spus premierul Emil Boc.


O poziţie similară are partenerul la guvernare, UDMR, prin vocea liderului său, Markó Béla, care spune că va ridica, în coaliţie, problema asumării răspuderii Guvernului, pe acest proiect de lege.


Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a afirmat că legea, care, în opinia sa, este unul din punctele-cheie ale modernizării României, este blocată la Senat, de interese nelegitime, din acest domeniu, mai ales de cele din învăţământul superior.


Sindicaliştii vor adoptarea noii legi după o dezbatere reală, cu reprezentanţii lor, în Parlament, nu prin asumarea răspudnerii Guvernului.  


"Dorim o dezbatere pe fond; sindicatele să fie invitate la Comisiile de învăţământ din Senat, aşa cum s-a întâmplat şi în Camera Deputaţilor, pentru că, în momentul de faţă, se discută cu uşile închise", a afirmat Simion Hăncescu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.


Indiferent de rezultatele discuţiilor din coaliţie, pe tema acestei legi, marţi , cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, Federaţa Sindicatelor Libere din Învăţământ organizează un miting, urmat de un marş de protest  în Capitală, la care sunt aşteptaţi între opt şi zece mii de participanţi.Autor:
Constanţa Comănici
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza