Legea de modificare a SRR şi SRTV, dezbătută la Antena Satelor

Dezbaterile privind oportunitatea sau nu a modificării Legii 41, de organizare şi funcţionare a posturilor publice de radio şi televiziune, au continuat ieri, la Radio România Antena Satelor.

Adăugat: 16 Martie 2016
Ultima actualizare:16 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Invitată la emisiunea "Viaţa la ţară", Viorica Dăncilă, europarlamentar din partea PSD, a declarat că obiectivul iniţiatorilor modificării legii este acela de a salva TVR şi nu de a schimba ceea ce funcţionează bine în SRR.

"Eu, în calitate de europarlamentar, cred că susţinerea posturilor naţionale, fie că vorbim de televiziune, fie că vorbim de radio, trebuie să fie o prioritate. Împreună oamenii care pot face modificări, să făcă modificări astfel încât să se plieze pe realitatea existentă şi să aducă un plus. Mai pot interveni schimbări, dar dacă aceste schimbări ar aduce lucruri bune pentru Radio România, dar dacă ar aduce barieră pentru Radio România, cu siguranţă nu cred că trebuie făcute", a spus Viorica Dăncilă.

La rândul său, europarlamentarul Daniel Buda, din partea PNL, şi-a exprimat speranţa că proiectul de lege va fi respins şi că se vor găsi alte soluţii pentru un management de calitate la TVR.

"Cred că, până la urmă, la nivelul Parlamentului, se va găsi o resursă suficientă şi necesară, astfel încât să se respingă această modificare a legii, sau acest proiect de lege şi să rămână cel puţin aşa din punct de vedere al radioului, urmând ca, desigur, soarta teleziunii publice să cunoască o abordare, mă rog, aparte, şi, în acelaşi timp, sigur, să se găsească şi aici resursele neceare, astfel încât să se poată da un restart la activitatea televiziunii publice", a explicat Buda.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza