Legea de funcţionare a TVR va fi modificată prin procedură de urgenţă

Legea de funcţionare a televiziunii publice va fi modificată în procedură de urgenţă, astfel încât Televiziunea Română să poată solicita intrarea în insolvenţă.

Adăugat: 7 Martie 2016
Ultima actualizare:7 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut la TVR de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat săptămâna trecută că, a avut deja o întâlnire cu specialişti în insolvenţă pentru a discuta despre această problemă.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că până luni va pregăti măsuri legislative astfel încât procedura să poată fi declanşată.

Preşedintele Senatului a ţinut să sublinieze că va exista o prevedere explicită, potrivit căreia Televiziunea Publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public.

Ialomiţianu:Modificarea Legii de funcţionare a SRR şi SRTV "încurcă şi Societatea de Radio, care merge bine"

Şi reprezentantul PNL, Gheorghe Ialomiţianu, este de părere că procedura de insolvenţă ar putea reprezenta o soluţie pentru Televiziunea publică.

Ialomiţianu, membru al Comisiei de buget mai susţine că măsura trebuie însoţită de un program de restructurare susţinut financiar de guvern.

El consideră că propunerea legislativă a senatorului PSD, Georgică Severin, de modificare a legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice, nu poate rezolva problemele financiare ale TVR.

"Nu rezolvă problema Societăţii Române de Televiziune pentru că societatea are nevoie de resurse financiare, pentru că are datorii foarte mari. Mai mult încurcă, şi încurcă şi Societatea de Radio, care merge bine, adică funcţionează normal şi nu are probleme financiare. Fac apel la colegii de la PSD să nu stricăm ceea ce merge bine la Societatea Radio.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza