Legea dării în plată "va bloca piaţa creditelor ipotecare"

Vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, Liviu Rogojinaru, spune că în forma sa actuală, această lege va bloca piaţa creditelor ipotecare şi piaţa construcţiilor.

Adăugat: 5 Aprilie 2016
Ultima actualizare:5 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii cere parlamentului reanalizarea proiectului legii dării în plată, astfel încât implementarea acesteia să nu producă dezechilibre în plan economic.

Reprezentanţii IMM-urilor cer ca actul normativ să se aplice doar persoanelor fizice care au contractat un credit în scop rezidenţial.

Vicepreşedintele Consiliului, Liviu Rogojinaru, spune că în forma sa actuală această lege va bloca piaţa creditelor ipotecare şi piaţa construcţiilor.

"Băncile vor solicita un avans mult mai mare pentru acordarea unui credit şi reducerea activităţii în domeniul construcţiilor de locuinţe şi al activităţilor conexe care sunt realizate aproape în totalitate de IMM-uri ceea ce va genera desfiinţarea a în jur de 50.000 de locuri de muncă cu diminuarea veniturilor la buget a acestora, contribuţii la asigurări diminuate şi, normal, TVA şi alte taxe", a spus Liviu Rogojinaru.

Legea dării în plată a trecut de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi va intra în dezbaterea plenului săptămâna viitoare.

În forma aprobată de deputaţii jurişti, actul normativ nu se aplică programului Prima Casă şi nici creditelor care au depăşit, la momentul acordării, 250.000 de euro,  transmite redactorul RRA Angela Matei.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza