Legea dării în plată mai aşteaptă. Dezbaterile, amânate cu o săptămână

Reexaminarea în Senat a Legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate a fost amânată.

Adăugat: 9 Februarie 2016
Ultima actualizare:9 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii din Comisia de buget au amânat cu o săptămână dezbaterea cererii de reexaminare a legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD Viorel Arcaş, a precizat pentru Radio România că se lucrează la amendamentele ce vor fi aduse legii.

"De la Camera Deputaţilor, am primit o serie de informaţii că s-au format nişte grupuri de lucru care lucrează la nişte amendamente, ca să putem răspunde exact cererii de reexaminare, şi vor ca aceste amendamente, exact cum va pleca legea de la Comisia de buget din Senat, să treacă până în final", a spus Viorel Arcaş.

Legea dării în plată a fost trimisă parlamentului pentru reexaminare la sfârşitul anului trecut de preşedintele Klaus Iohannis, pe motiv că în forma adoptată creează noi dificultăţi, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare.

Vineri, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a spus că legea ar putea afecta creditarea şi programul "Prima casă" dacă va fi aprobat în forma actuală.

În opinia sa, actul normativ nu ar strica dacă s-ar referi doar la cei care au probleme reale, şi nu la alte imobile sau terenuri.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza